ritningar

Ritningar Gotlandshus


Det blir många varianter innan man är nöjd men nu känns det som det är iallafall rätt nära det man vill ha. Huset blir inte så stort, ca 55m2, men det är ju ett sommarställe.

ritningar gotland

Fram och baksidan. På framsidan har vi stora fönster mot äng och natur som släpper in ljuset och känslan. Köket kommer ligga till vänster och när dörrarna är öppna är det nästan som att äta utomhus. Vilket man lätt kan göra genom att bara ta ett steg ut på altanen. I mitten ligger hallen och där gjorde jag först varianter med en vanlig dörr men man tappar öppenheten om man bryter av med en mörk yta där.

Till höger ligger vardagsrum där kaminen är i centrum av rummet.

Baksidan är betydligt enklare. Ett fönster för toaletten i mitten och ett ovanför diskbänken i köket. Belysning runt om hela huset.

ritningar gotland 2

Sidorna på huset. Till vänster är fönster från vardagsrum och ovanför dom master bedroom. Till höger nedre plan är köket. Övre våning är 2 mindre sovrum med delning i mitten, dvs ett fönster i varje rum.

ritningar gotland 3

Planlösning. Speciellt spännande saker som jag är nöjd med är öppna spisens placering då skorsten inte alltid är helt lätt att få till med alla bjälklag och liknande. Att flytta trappan till hallen för att få mer plats i vardagsrummet var också en sån sak som blev bra.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s