Kök

Gasspis från Smeg på plats!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter lång, lång väntan har äntligen spisen hamnat på sin plats och provkört. Det är över all förväntan faktiskt och det kan ha varit trötthet – men jag tror det kom en lyckotår när det väl stod där. Jag kommer göra en mätning på hur jämn temperatur och hur bra den stämmer i båda ugnarna. Snabb är den stora iallafall – från 0-220 grader på 4-5 minuter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är skön metalkänsla i vreden och det andas kvalitet. Lite som när man smäller igen dörren på en Mercedes. Osäker på vad det hela slutar på i bränsle konsumtion men gissar på ca 2 st p11 per år. Runt 6-700 kr med andra ord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Den med öga för detaljer märker att stagen ovanför spisen bytt plats. Jag kände att det blev lite ivägen så jag kapade om dom och satte dom på sidorna. Imorgon bär det iväg till Afrika med barnen och tyvärr får man inte ta spisen med sig – men om ca 2 veckor är jag tillbaka bakom ratten och då ska jag göra nått grandiost!

Funderar på att ordna någon slags tävling föresten där första priset blir en middag 🙂

Standard

6 reaktioner på ”Gasspis från Smeg på plats!

 1. Pehr skriver:

  Tjenare Andreas!

  Först och främst – grym blogg! Det är en av få jag följer, och det med mycket nöje.

  Jag och min sambo har fullt upp med vårt eget projekt, totalrenovering av en kåk från andra halvan av 1800-talet. Våra kök bär många likheter… men din Smeg… ojojoj 🙂

  Vi har kikat mycket på just en gasspis från Smeg men priset har alltid satt stopp. 11.000 – 12.000:- är ju däremot helt klart överkomligt! Så all denna text för några enkla frågor; från vilken sida köpte du din och vilken modell är det? Är du nöjd med spisen? Upplever du att ugnen ger jämn temperatur? (om det nu är gasugn)

  Ser fram emot din svar och fler inlägg!

  Mvh
  Pehr

  • Tusen tack, det ska bli lite mer aktivitet men jag har varit inne i ett stim med saker att få klart så man glömmer att knäppa kort ibland 🙂

 2. BmW skriver:

  Hej, vi har nyss också köpt en Smeg-gasspis, men upplever att det är dåligt med lågeffekten, det kokar helt enkelt för mycket på lägsta effekt. Vet nån om det går att justera lågan själv?

  • det följde med olika munstycken till min. dom är för olika slags gas. jag har tub, dvs samma som man har till grillen och köper på bensinmack. Har ni stadsgas är det en annan slags gas som är mer explosiv (tror jag)

   • BmW skriver:

    Vi bor i en liten stad i Portugal, men Smeg är väl i princip samma produkt worldwide. Några extra munstycken följde dock inte med, men ska nu absolut höra med återförsäljaren. Tack för infon!

 3. Jag fick med en liten påse med diverse kopplingar och munstycken beroende på vilken typ av gas och påkoppling man har/behöver göra. Den kom i kartong direkt från Italien och jag antar att det är samma world wide som du säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s