höns, Tomt

Höns i trädgård


url
Köpte en bok igår inför hönseriet som komma skall.

Höns i trädgård heter den och är skriven av Karin Neuschütz vilket inte säger mig nått – men har man skrivit en bok förtjänar man att nämnas tycker jag. Jag har inte hunnit läsa hela men tycker den känns bra.

Jag beslöt direkt att barnen måste ta sig igenom den och håller på med ett hönsprov så dom inte fuskar. Te.x får man förslag på en ruva-låda för att låta hönan ruva i köket istället för hönshuset och även ha kycklingarna där första 5-10 dagarna. Sen börjar det lukta tydligen.
Hons
Det verkar ganska svårt att få tag i New Hampshire höns i närheten men jag har hittat en uppfödare i Uppsala som ska vara bra. Tunga, lugna och även en bra köttras.

Lite osäker om jag uppfattat allt rätt kring det här med tupp – men man kan tolka boken som att om dom är i hönshuset, dvs inlåst, så galer dom inte? Isåfall skulle jag gärna ha en tupp eftersom jag gärna äter hemgjord kyckling. Så att säga.

Virke har jag redan så nu väntar jag bara på att det ska bli lite varmare så man kan få upp hönshuset! Ska bli riktigt kul!

Standard

2 reaktioner på ”Höns i trädgård

  1. jack skriver:

    Hej Anton, Va kul med höns, jag hade höns i gamla garaget på Karpvägen innan vi byggde om, nu har jag byggd ett nytt hönshus med utegård i Funäsdalen, Hönsnät runt om även taket, det finns mycket räv, hök och örn här som snor dom direkt, Hönshuset har värme här annars fryser äggen på vintern i -30°. Jag hade 20 duvor tidigare, men efter en vecka i Stockholm hade mården taget sig in och käkat upp alla. Jag skall ha Wyandotte tupp med ett antal hönor och Japanska silkes höns, dom är bäst på att ruva, när du ser att dom lägger sig på ägg kan du köpa befruktade ägg från annat håll och byta ut dom mot hennes då sköter hon allt, jag hämtade även fasanägg hos Von Essen på Harg, ligger vid kusten norr om Uppsala. Är det dina höns på bilden? New Hamshire. Ha det så bra Elisabeth hälsar.

    • Jo, jag just nu har jag 9 Vaktlar och 4 nykläckta Ostfriesiska möwen. Köpte äggen på internet och hade dom i äggkläckarmaskin i köket i 21 dagar. Hur häftigt som helst. Blir ganska stora och brukar ge bra ägg. Helt galna är dom dessutom. Mina är silver-färgade. Kommer se ut såhär:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s