detaljer, Kök

Köket blev… fransk bistro!


IMG_1687
Det är ganska mycket pill med att handbygga stora delar av sitt kök. När man tror man är klar med en del måste man justera, bygga om och sen måla osv. Det tar helt enkelt tid.. För att inte tappa gnistan har jag samtidigt börjat känna in lite vilken stil det ska vara på köket och det landar i ”fransk bistro” i brist på bättre ord. Det funkar bra med både huset och min svaghet för det franska köket, för att inte tala om hur gott vinet smakar i den här miljön. Här är te.x 2 burkar jag tömt på spik och flyttat in från snickarboden. Gissar att dom är en 50 år gamla?
IMG_1694
Dom gamla bygglamporna som låg har renoverats och jag har 2 stycken som belysning i köket. Renoveringen är ett starkt ord – det jag gjort är bytt sladd, kontakt och sen borstat av dom med en rejäl dos häxa. Som är världens bästa uppfinning men förödande för mina händer (har nickelallergi). Handskar på med andra ord. Lamporna kommer ha stora, genomskinliga klot-glödlampor (jättestora – typ 10 cm/diameter).
IMG_1702
Här har det jobbats vidare som värsta inredningsbloggaren – men det är roligt att småfixa också. Med lite skam i blicken erkänner jag att jag idag spenderat kanske 2 timmar att leta efter en perfekt lykta/ljusstake att ha på hyllan men inte hittat någon. Och då har jag nog plöjt igenom ett hundratal. Det kan vara så att jag i all enkelhet gör en lykta av någon gammal glasburk jag hittar i boden. Det känns mer.. jag.
IMG_1704
Min La Pavoni ser ut att må väldigt bra och jag tycker nog att den börjat ge ännu bättre kaffe senaste dagarna vilket borde vara ett tecken på att den trivs. Funtar på om man ska ha en stor plåtbricka under den och kaffekvarnen dock för det är ju en ganska skräpig historia – det där med manuellt kaffe-görande….
IMG_1718
Här ser ni den nödbit som behövdes för att nya spisen (som inte kommit än) ska passa in perfekt.  Jag tänker att man har matlagningsviner osv här. Kanske nått stärkande till kocken. Kaklet kommer jag dra hela vägen till list och ned till golv. Ville se hur det här kändes först. Dörren kommer nog bli samma gråa färg som lister och kök. Fast jag är lite sugen att slipa ner den helt och sen köra på med mörk osmo-vax. Det är sååå grymt med svarta dörrar..fast det blir lite för mycket färger tror jag..

 

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s