Kök

Köksö byggd


IMG_1537

 

Det snickras på för fullt och igår gjorde jag färdigt själva stommen för köksön (eller halv-ön) om man vill bara pet-ish. Det slutade med pärlspont på den. Just nu ser det ut som en förorts-pizzeria men när det kommer på färg  så blir det hur fint som helst tror jag.

IMG_1539

 

Till vänster är lådkylen som känns hur bra som helst. Jag var lite orolig över det men det känns hur fräsigt som helst att dra ut en låda. Tänk dig  att du sitter i köksbaren och jag med ett enkelt handlag drar ut en kyllåda och fram med en kall öl. Elegance.

På socklarna kommer det ju faktiskt en sockel till och jag tror jag ska göra nått lite smart med sockeln under kyl/frys och diskmaskin så man kan dom bort dom. Dom andra är fastnaglad med spikpistolen.

IMG_1541

 

Orginalspisen är en sorglig syn men snart kommer det en 90 bred SMEG med dubbla ugnar. För att den skulle passa la jag in en 20 modul till vänster. Tänker att man kan ha ett litet förråd av vin och sprit där för matlagning. Och i medicinskt syfte.

Det ska byggas en fläktkanal också men den _tror_ jag att jag fortsätter i rostfritt istället för att bygga i gips. Vi får se.

IMG_1536

En liten luftspalt längst ner som inte alls var meningen men kommer täckas av golvsockeln sen.

IMG_1540

Det blev väggskåp trots allt. Jag var helt inställd på att ha hyllor och liknande men efter 2-3 månader med dammig tallrikar och glas bestämde jag mig för att det var dumheter. Hyllan med glaslådor kommer jag nog kapa en sektion så det blir en rad bara. Tycker inte riktigt det synkar med höjden. På sidorna kommer det nått lite finsågat för att få till allt och som krona på verket – en kronlist.

På gott och ont tror jag köket är ”snickarfärdigt” nu vilket innebär att jag måste in i spackelträsket igen några dagar.

Vi ses på andra sidan.

 

Standard

3 reaktioner på ”Köksö byggd

 1. Johan skriver:

  Hej.
  Fantastiskt fint projekt och roligt att läsa om.
  Jag undrar om man kan få tips på var man kan få tag i den grymma lådkylen?
  /Johan

  • Den _fanns_ på Ikea men nu hittar jag den inte längre. Kostade strax under 8 har jag för mig? Det kanske bara var knäppskallar som köpte den, men jag trivs jättebra med den. Det finns dock massa andra tillverkare men då blir det 14-20 tusen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s