detaljer, Kök

Dags för köket!


Golvet uppbrutet

Det här är nog den roligaste delen i hela renoveringen – köket! Först måste golvet fixas och det började jag med igår. Någon gång för väldigt länge sen har det kommit in vatten på just det här stället. Nu är det snustort men icke desto mindre måste allt gammalt ruttet virke bort och ersättas med nya reglar/golvtiljor. Som tur är fick jag köpa ett nytt verktyg för jobbet. Ett multiverktyg. Originalet heter Fein och kostar runt 2000 kr. Min version heter Cotech, kommer från Clabbe och kostade 299 kr (dock fick jag ett måndags-ex första svängen som rasade efter ca 1 minut, men den nya funkar kanon).

Vad är då ett multiverktyg? Jo, det är ett el-handverktyg som kan såga, slipa, skrapa, putsa med mera. Funkar för metal, trä, plast osv. För mig var det nödvändigt för att kunna kapa golvet på plats. Efter att ha kört med den lite tror jag det kommer bli en favorit. Fördelen är man kan såga mitt i eller rakt mot något (tex mot en vägg) och det är lätt att komma åt och få snygga sågningar. Har du en sådan och en skruvdragare klarar du dig ganska långt i hemmafixandet om det är mindre ingrepp.

I afton ska jag lägga in nya reglar och kapa till nya plankor till golvet. Som tur var låg det lite extra golv på vinden! Hinner jag bryter jag upp resten av golvet och börjar riva ur gamla köket också. Gud så härligt.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s