7 reaktioner på ”Få fram furugolven

 1. Golvet är fernissat med linoljefernissa. En mycket vanlig och praktisk golvbehandling på den tiden ditt hus byggdes. Eftersom fernissan är baserad på linolja löser såpan upp fernissan också och inte bara tidningarna. Det går troligen bättre med ett modernt rengöringsmedel eller vanligt diskmedel som inte påverkar fernissan.

  Vill ni ändå slipa golven finns det ny fernissa att köpa, vi har för ungefär ett år sedan fernissat ett nyinlagt golv i vårt vardagsrum och matrum och vi är jättenöjda.

  Ett litet tips om ni slipar, fernissan är svår att slipa bort, den kletar fast i slippappret och sätter igen det på nolltid. Prova med margarin på slippappret (ja det eller terpentin ska fungera men terpentin luktar så illa) eller använd ett grovt slippapper men det tar bort väldigt mycket av golvets naturliga utseende.

   • Diskmedel var lite klent på tidningar verkar det som…lite lättare att få loss, men i princip samma som såpa… Dock använde jag grumse natur. Ska prova yes o se om det funkar. Annars nästa steg – bandslip med smör på 🙂

   • Testa tapetklister också. Jag vet att man kan använda det för att lösa upp färg på pappspända tak. Om man kletar på och låter sitta ett tag så kanske man kan skrapa bort tidningarna sedan.

   • Det sitter verkligen som berg. Om jag kör med sån tvättsmamp i rostfritt och diskmedel lossnar vissa men inte allt – men det får bli golvslip på dom här golven..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s